26 Aralık 2012 Çarşamba

Bunları Biliyormuydunuz?

1994 Dünya Kupasında Bulgaristan milli takımının tüm oyuncularının isimlerinin sonu ''OV'' ile bitiyordu...

-Mikhailov          -Stoiçkov          -Guentchov
-Ivanov               -Leçkov            -Kiriakov
-Tsvetanov         -Sirakov           -Aleksandrov
-Houbchov          -Borimirov       -Balakov
-Yankov              -Nikolov            -Yotov
-Kostadinov        -Yordanov        -Andonov

Teknik Direktör sadece bir 'e' ile istinayı bozuyor -Penev (Penov olaymış ya:)


Stoiçkov

Kostadinov  



25 Aralık 2012 Salı

Bunları Biliyormuydunuz?

Los Angeles' in asıl adının ''El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula'' olduğunu biliyormuydunuz? 





Los Angeles, 1781 yılında İspanya egemenliğindeki Meksika tarafından keşfedilmiştir. Şehrin ismi İspanyolcadan gelir ve Melekler Şehri anlamındadır. Burada Bakire Meryem' in meleklerle çevrili freski bulunduğundan dolayı adına Melekler Şehri denilmiştir ve o zamanki adı '' El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles de Porciúncula'' idi. Daha sonra şehrin bu ismi kısaltılarak ''El Pueblo de la Reina de Los Angeles'' denildi. Yani Los Angeles. Bugünlerde ise bu isim biraz daha kısaltıldı ve LA olarak hafızalara kazındı. Böylece şehrin bugünkü adı orijinal isminin 3.63% üne kadar kısaltıldı. 

Not: İspanyolcada sözcükler kaba tabirle erkek ve dişi olarak ayrılır. (bkz. Rusça) Los Angeles erildir yani erkek. Bizim gözümüzde melekler dişidir ya, bu durumda şehrin adının Las Angeles olması gereklidir.



24 Aralık 2012 Pazartesi

Bunları Biliyormuydunuz?

Indiana Üniversite'sinin ana kütüphanesi her yıl 1 inç(2.54 cm) çöküyor çünkü, kütüphaneyi inşa eden mühendisler binanın içerisine konulacak kitapları hesaba katmamıştır...






Not: Şu anda kütüphane içinde 900 dilde 7.8 milyon taneden fazla kitap bulunuyor. Ayrıca bunlara ilaveten journalları, filmleri de içeriyor.